Termín: | 22.06.2024 |
Téma: | VARENIE a PEČENIE DOBRôT |
Miesto konania: | Podkriváň (SR - Banskobystrický kraj) Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky |
Web: | www.obecpodkrivan.sk |
Tradičná chuť Podpoľania 2024 Podkriváň
Termín konania: 22.6.2024
Miesto konania súťaže: Podkriváň
Motto:
„Podporujeme tradície vidieckej kuchyne a zachovanie senzorických vlastností
regionálnych jedál a nápojov.“
- Hlavní organizátori: Občianske združenie Tradičná chuť regiónov Slovenska (OZ TCHRS)
Obec Podkriváň
Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora Zvolen (RPPK)
- Spoluorganizátori: ZO Jednoty dôchodcov na Slovensku
Obce a mestá regiónu Podpoľanie
MAS Podpoľanie
- Odborní garanti: Slovenská poľnohospodárska univerzita Nitra (SPU)
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie Košice
- Organizačný výbor: Jozef Malatinec, MVDr. Oľga Luptáková PhD., prof. Ing. Jozef Golian, Dr., Martin Malatinec, Ing. Branislav Horniak, Mgr. Mária Krkošová, Mgr.Peter Klimo,Alena Kulichová
Certifikát Tradičná chuť Podpoľania, s právom ponúkať jedlá a nápoje s menom jej autora, udeľuje predseda hodnotiacej komisie, primátor mesta, predsedníčka OZ TCHRS na základe návrhu hodnotiacej komisie.
Čestné uznanie udeľujú účastníkom súťaže predseda hodnotiacej komisie, primátor mesta, predseda RPPK.