Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

69. Folklórny festival Východná 2024

69. Folklórny festival Východná 2024
Termín: 04.07.2024 - 07.07.2024
Téma: HUDOBNÉ FESTIVALY a PRODUKCIE | KULTÚRA | SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Východná (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.festivalvychodna.sk
www.nocka.sk

Popis

69. FOLKLÓRNY FESTIVAL VÝCHODNÁ 2023

Prvý júlový víkend v obci pod Kriváňom bude tradične patriť Folklórnemu festivalu Východná. Už 69. ročník vrcholnej prehliadky slovenského folklóru sa bude konať od štvrtka 4. júla do nedele 7. júla 2024.

Amfiteáter v obci Východná opäť ožije folklórom. Tešiť sa môžete na pestrý program na Veľkej scéne a v celom areáli amfiteátra – na Malej scéne, v Etnodome, Humne, Košiariku, Pod Májkou a na Tancovisku.

Folklórny festival Východná je najstarším a najrozsiahlejším podujatím na Slovensku v oblasti tradičnej kultúry, folklóru a folklorizmu a vrcholnou prehliadkou folklórneho hnutia. Festival organizuje Národné osvetové centrum, štátna príspevková organizácia Ministerstva kultúry SR, ktorá podporuje rozvoj kultúrnych, osvetových a umeleckých aktivít v miestnych a regionálnych podmienkach.

Ďalšie informácie, program a vstupenky postupne nájdete na webovej stránke www.festivalvychodna.sk, na sociálnych sieťach festivalu a na www.nocka.sk.

Facebook: Folklórny festival Východná
Instagram: festivalvychodna

Tešíme sa na vás a uvidíme sa vo Východnej!
____
ENG

69. FOLKLORE FESTIVAL VÝCHODNÁ

The first weekend of July in the village under Kriváň will traditionally belong to the Folklore Festival Východná. The 69th annual grand celebration of Slovak folklore will take place from Thursday, 4 July to Sunday, 7 July 2024.

The amphitheatre in Východná will once again come alive with folklore. You can look forward to a colourful program on the Veľká scéna (Big Stage) and in the whole amphitheatre - on the Malá scéna (Small Stage), in the Etnodom (Ethnohouse), Humno (Barn), Košiarik, Pod Májkou and on the Tancovisko (Dance house).

The Folklore Festival Východná is the oldest and largest event in Slovakia dedicated to traditional culture, folklore and folklorism, serving as the pinnacle of the folklore movement. The festival is organised by the National Centre of Culture and Futher Education, a state contributory organisation of the Ministry of Culture of the Slovak Republic, which supports the development of edification, cultural and artistic activities in local and regional conditions.

Further information, programme and tickets will be available on the website www.festivalvychodna.sk, on the festival's social networks and at www.nocka.sk.

Facebook: Folklórny festival Východná
Instagram: festivalvychodna

We look forward to seeing you in Východná!

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies